Blogger Widget

tirsdag den 16. juni 2015

Do the iTunes shuffle #10: Boards Of Canada - ’New Seeds’


Det skotske brødrepar, Michael Sandison og Marcus Eoin, i Boards Of Canada, har som sådan ikke udklækket en ny elektronisk sound. Meget af deres materiale bygger på sarte analoge lyde, som der dukkede op i 1970’erne og 1980’erne. Når det er sagt, så har duoen imidlertid altid formået at tage dele af de eksisterende lydlandskaber ud i et nyt og mere fritsvævende rum. Med plads til temaer som barndom, nostalgi og en mere enkel verden.

’New Seeds’ stammer fra ’Tomorrow's Harvest’, der udkom i 2013. Et album, hvor flere af kompositionerne er skrevet i forlængelse af udgivelsen af ’The Campfire Headphase’ fra 2005. Selve indspilningsprocessen begyndte først i slutningen af 2012, så man kan roligt sige, at brødrene har haft god tid til bearbejde og findyrke udtrykket. Om det så helt er lykkedes, skal jeg ikke stille mig til dommer over.  

Jeg ved dog, at ’New Seeds’ med de støvede, diskrete krautrock-guitarfigurer og klokke-lignende percussion, nogenlunde rammer min oplevelse af ’Tomorrow's Harvest’:


Ingen kommentarer: