Blogger Widget

fredag den 26. december 2014

Beat 2014 (3 af ?)

Af Lars Krogh

Top ti i vilkårlig rækkefølge:


Nick Waterhouse – ’Holly’
Retro-soul med en snert af garage rock. Virkelig gennemført og det svinger. Årets album i min bog.

Fuzz – ‘Live in San Francisco’ (12”)
FUCK for en lyd! Så dem på Liverpool Psych Fest sidste år, hvor jeg snød mig ind backstage og så dem fra få meters afstand. Ty Segall spiller på trommer, men det er guitaren, der tager prisen.



Goat – ‘Commune’
Deres image med østerlandske gevandter og hemmelig identitet er irriterende, men musikken holder. World-psych laves vel ikke bedre? Fint at Roskilde har booket dem igen.

Reigning Sound – ’Shattered’
Ex-Oblivians og et evigt cool forbillede - Greg Cartwright og hans Reigning Sound - er igen på toppen. Et par sange holder ikke, mens andre er særdeles holdbare.


Meatbodies – ’Meatbodies’
Bedste punk/garage album jeg har hørt på det seneste. Lyder som en blanding af Fuzz, Thee Oh Sees og Ty Segall. Sidstnævnte er med på fire numre, men alle ovennævnte skal tage sig sammen, for at følge med her.

The Raveonettes – ’PE’AHI’
Tidligere formularer og efterligninger er væk. Originalt album fra The Raveonettes og hvor det klæder dem!


The Dirtbombs – ‘Consistency Is The Enemy
Aah ja, teknisk set ikke et nyt album, men denne opsamling af sjældent materiale udkom i 2014. Bl.a. med de seks sange fra deres australske EP på Au-Go-Go og den klassiske sang 'They Hate Us In Scandinavia'. Hvor fanden har de dét fra? Mick Collins styrer for det meste.

Narcosatanicos – ’Narcosatanicos’
Det glade vanvid og alligevel er der en mening med galskaben – årets noise-udgivelse og hvor er det pragtfuldt, at vi har et originalt noise/psych/død/punket band på den danske scene.


The Janitors – ‘Evil Doings Of An Evil Kind’ (12”)
Pinligt at have en plade med på listen fra sit eget pladeselskab (Bad Afro, red.), men jeg elsker The Janitors. Med alt det ”glade” psych, der udkommer nu, er det rart med noget surt og negativt psych, der giver dig én på snotten.

Hookworms – ‘The Hum’
Ikke så god som deres debut 12”, men fed nok. Og god koncert på Roskilde.

Ingen kommentarer: