Blogger Widget

onsdag den 2. oktober 2013

‘No Particular Place To Go’


“Ridin' along in my automobile
My baby beside me at the wheel
I stole a kiss at the turn of a mile
My curiosity runnin' wild”

‘No Particular Place To Go’ skrev Chuck Berry i et fængsel i Missouri. I 1961 blev han idømt tre år, for at have en mindreårig apachepige med i bilen, da han krydsede en statsgrænse. Dommen lød på, at han havde haft skumle bagtanker med pigebarnet.

Da Berry blev løsladt efter tyve måneder i oktober 1963, havde Beach Boys planket "Sweet Little Sixteen’ til deres top-3 single, ’Surfin’ USA’, mens The Beatles og The Rolling Stones, henholdsvis havde udgivet ’Roll Over Beethoven’ og ’Come On’. Det forsøgte Berry og hans pladeselskab Chess at drage profit af og udgav året efter albummet, ’St. Louis To Liverpool’, der blandt andet indeholder ’No Particular Place To Go’.

Jeg ved ikke om ‘No Particular Place To Go’, opfylder adgangskravene til at være med i udsendelsen i morgen. Den handler ikke om the wide open road. På den anden side, så cruiser han rundt sammen med sin ”baby”, uden mål og med. Eller det vil sige, havde det ikke været for en drilsk sikkerhedssele, som forpurrer hans forehavende, var der nok ikke blevet tid til bare at køre rundt og rundt og rundt!

Ingen kommentarer: