Blogger Widget

søndag den 30. juni 2013

Roskilde for Gud ved hvilken gang (#1).


Nu kan jeg ikke løbe fra det længere. Det er hverken alderen, en øm ligtorn eller synet, jeg hentyder til. Næ, nej, den næste uges tid og lidt til, kommer til at dreje sig om Roskilde Festival. Og selvom de første tre ting, jeg remsede op, selvfølgelig også får noget at sige, så er de forhåbentlig glemt når musikken spiller. Vi har allerede sendt to udsendelser med anbefalinger. I maj havde vi besøg af verdensmusikbooker Peter Hvalkof og for fjorten dage siden gav redaktionen sine bud på, hvad der er værd at høre.

Jeg er blevet svært begejstret for kvartetten, Parquet Courts, siden Less Win introducerede mig for dem, da de besøgte Mod Strømmen i begyndelsen af juni. Gruppen stammer fra Texas, men har slået sig ned i New York. De to guitarister Andrew Savage og Austin Brown er i øvrigt med i Fergus & Geronimo, hvis debutsingle ’Harder Than It's Ever Been’, blev udsendt af Woodsist i 2009. Hvor sidstnævnte er lidt mere loose, de forsøger vist at få Mothers of Invention til at lyde som The Four Tops og omvendt, så er Parquet Courts stram postpunk med vink til Wire. Og så alligevel ikke, kanterne er flossede. Det kan man blandt andet høre i ’Stoned And Starving’, En sang, som vi fik plads til i den seneste Shoot-udsendelse, hvor det underliggende tema var Lou Reed og det skoledannende groove, han var med til at udvikle. Parquet Courts spiller på lørdag, kl. 15.00, på Pavilion.


I april så et nyt program dagens lys på Christianshavns Kanal. Det hedder Lydbølger og sender hver tirsdag, mellem kl. 21.30 og 23.00. Bag mikrofonen gemmer Morten Mejer Frederiksen sig. Sidste tirsdag stillede han skarpt på Roskilde 2013:

Black Rebel Motorcycle Club – Sell It (2013)
Black Rebel Motorcycle Club – Whatever Happend To My Rock ´n´Roll (2001)
Animal Collective – Moonjock (2012)
Drenge – Backwaters (2013)
Metz – Can´t Understand (2012)
Rollins Band – The End of Something (1997)
The Soul Rebels - Sweet Dreams (live)
Bixiga´70 – Tema de Malika (2011)
Rokia Traoré – Beautiful Afrika (2013)
Ásgeir Trausti  – Heimförin
Goat – Det som aldrig förändres/ Diarabi (2012)
Goat – Disco Fever (2012)
Uncle Acid and the Deadbeats – Mind Crawler (2013)
Woodlands – Housebuilding (2012)
Efterklang – Appels (2012)
Indians – I am Haunted (2013)
Moon Duo – Dance pt. 3 (2012)

Ingen kommentarer: