Blogger Widget

tirsdag den 22. maj 2012

‘How I Met Andy Warhol’


På den nye Tomas Ortved plade gemmer sig sangen ’How I Met Andy Warhol’ Og som billedet tydeligt illustrerer, så er der noget om snakken. Nummeret er skrevet af Ortved, der også selv tager sig af trommer, programmering, perc., keyboard, samples og vokal, mens Jack Giersing spiller guitar, Flemming Muus bas og T.S Høeg saxofon. Tryk på playknappen.


Sådan husker Knud Odde mødet med Andy Warhol i indlægget ’Den Grågrumsede Limpopopflod. Rock og maleri i DK’ i ’Rockens billeder om kunst og rockmusik’. Under redaktion af Thomas Ohrt. 

”Jeg ved ikke hvor meget vi i Sods beskæftigede os med billedkunst, men vi kunne i hvert fald godt lide Andy Warhol. Dengang boede byens ca. 20 punks i nogle klubværelser i St. Kongensgade 61, og det var rygtedes at Warhol var indlogeret på et nærliggende hotel i Nyhavn. Et par stykker af os rendte rundt til hotellernes receptioner og spurgte efter Hr. Andy, og i Nyhavn 70 havde vi bid og blev vist op på 2.sal, værelse 216.

Jeg havde Warhold roman ”A” under armen, og bad flux om at få den signeret da han åbnede døren. Lidt betuttede gik vi indenfor, og snakkede om vind og vejr og Erik og Margit Brandt, som var på vej for at hente ham. Warhol så godt nok mærkelig ud med sølvgrå paryk og voksagtig hud og et par tykke briller, som næsten skjulte de bange mandeløjne.

Thomas [sichavde et plastickamera med, og vi kunne næsten ikke tro vores held, da Andy gav assistenten lov til at forevige os sammen. At tale om glittering prizes... På vejen ud fik vi hver et eksemplar af ’The Philosophy of Andy Warhol”, og så kunne vi rigtigt gå i gang med at lave kunst.”

Ingen kommentarer: