Blogger Widget

mandag den 9. august 2010

Frit fald

Da Marianne Faithfull efter flere tilløb i maj 1970 forlod Mick Jagger, forsvandt hun ikke kun ind i et accellerende stofhelvede, hun efterlod, ifølge kilder tæt på The Rolling Stones, også en sønderknust, iturevet superstjerne, der ikke siden har forelsket sig uden en vis reservation.

De følgende år boede og junkede Faithfull på gaden i London, hun mistede forældremyndigheden over sønnen Nicholas. Skønt det ikke skortede på håndsrækninger fra gode venner, heriblandt den tidligere Decca-producer, Mike Leander, der forsøgte at genoplive hendes karriere med pladen ’Rich Kid Blues’ i 1971 (lagt på hylden indtil 1985) var der intet, der tydede på, at Faithfull var i stand til at tage vare på sig selv og komme ud af misbruget.

Det blev til få og ofte pinlige offentlige optrædener. Én af de bedre, var da David Bowie aka Ziggy Stardust i 1973, inviterede hende med i en tv-udsendelse, hvor de gav Sonny Bono’s ’I Got You Babe’. Uden at lægge hovedet på blokken, var det formentlig første gang, at et større publikum fik en forsmag på Faithfull’s nye forvitrede rendestensvokal.

Ingen kommentarer: