Blogger Widget

torsdag den 1. juli 2010

Roskilde, dag et

Pavilion Junior har trukket i undertegnede i år. Således skulle det ikke være, men så kan man jo glæde sig over, at Roskilde Festival, som et forsøgsprojekt, har optaget alle koncerterne fra scenen, som så på et tidpunkt skulle være mulige at se via festivalens hjemmeside. Endnu et plus, er, at radioprogrammet Mod Strømmen i løbet af sensommeren får besøg af Night Fever og Kandy Kolored Tangerine, der efter hvad von hørensagen vil vide, begge gav warm-up publikummet, en lektie i rock’n’roll, dets virkemidler og forgreninger.

Det er så som så med krydser i programmet i dag. Det første har de norske støjrockere Serena-Maneesh fået. Dels fordi, bandets album, ’No 2: Abyss In B Minor’, der tidligere i år blev udsendt af 4AD, er fremragende. Dels fordi, det er en af de mest fremsynede udgivelser, indenfor stilarten i årevis. Med nogle få ord, som sangskriveren Emil Nikolaisen, har brugt i en anden forbindelse, så er pladen ”quite schizo and all over the place”. Odeon, kl. 17.30.

Det næste kryds er sat ud for efterhånden veletablerede LCD Soundsystem. James Murphy og co. skuffede denne signatur, da det besøgte festivalen i 2007. Desto mere grund er der derfor til at se dem i dag, men det er måske for meget at håbe på, idet bandet er sat til at spille på Cosmopol, der i Roskilde-sammenhæng er en af de mindre scener. Hvis det nu pakker aldeles ved LCD Soundsystem, så er der en udvej. Skammens Vogn optræder nemlig samtidig i det, der før hed Lyrikteltet. Cosmopol, kl. 20.15 / Nordic: Ordets område, kl. 20.30. (Se hele programmet)

Med Paul Simonon og Mick Jones ombord, giver Gorillaz sig selv. Orange Scene, kl. 22.00

Ingen kommentarer: