Blogger Widget

søndag den 11. juli 2010

’Feel Good Hit Of The Summer’

Jo ældre man bliver, jo mere fylder fortiden. Det er vel de færreste, der gider at diskutere dette statement i sommervarmen. Termometret ramte 32 grader i går og stiger mod samme højde i dag. Det betyder ligeledes, at bloggen her nu godt tør tage del i den klassiske disciplin, sommerhittet. Det bliver dog uden nostalgiske tilbageblik om, hvor lang moden dikterede sommerpigernes kjoler det år, uskyld, provinsdiskoteker eller sangria og flygtige kys på en fjern hotelbalkon. Det tillader det valgte nummer ikke, da det er fra i år. På den anden side, kunne udenomsbillederne, have været landsholdets pinlige exit fra VM i Sydafrika, massive besparelser på et i forvejen skrabet offentligt budget, et koldt forår, havelån, udekøkkener og historien om en strandet finhval.

Ikke dermed sagt, at sangen ikke rummer længselsfulde flashbacks. Det gør den. Kærlighed, solskin, The Rolling Stones, The Go-Betweens og Den røde Hær er blandt stikordene. Nummeret er krediteret Norman Blake og stammer fra Teenage Fanclub’s fornemme udgivelse, ’Shadows’.

4 kommentarer:

anhjch sagde ...

Det meste Teenage Fanclub-musik er som skrevet til solskin og sommervejr. Dette er et velvalgt udpluk, når man nu kun må vælge én sang.

Har også altid holdt af de britiske second-comings inden for britpop, Dodgy og deres pophit "Staying Out for the Summer". Den står stadig stærkt, her vel på den anden side af 90'erne.

HHS sagde ...

Kan godt huske navnet, Dodgy, men desværre står ingen af deres numre klart for mig.

http://www.youtube.com/watch?v=XSUuRZR-9hA

Det er ret fedt.

Anonym sagde ...

Teenage Fanclub er ca. 1000 gange bedre end Dodgy.

HHS sagde ...

Jep. Det mente jeg så ikke, jeg kunne tillade mig at sige. Tak :-)