Blogger Widget

tirsdag den 27. juli 2010

’Bo Diddley Is Jesus’

I vinteren 1986-87 var The Jesus & Mary Chain tæt på at gå i opløsning. Den officielle forklaring hed udmattelse. Forud var gået nogle heftige år, hvor en række singler og debutpladen ’Psychocandy’ fra 1985, havde fejet benene væk under den engelske musikpresse. Omtalen blev fulgt op af en kaotisk og opslidende tour dækkende Europa, USA og Japan, der i sensommeren 1986 kulminerede med et brud med deres skotske landsmand og manager, stifter af Creation Records, Alan McGee.

De tidlige måneder af 1987 tilbragte brødrene Reid i studiet, hvor optagelserne til mesterværket ’Darklands’ gik i gang. I april udkom forløberen ’April Skies’, der blev The Jesus & Mary Chain’s første nummer, der gik top-ti i England. Singlen kom i flere formater med forskellige b-sider, som tyder på, at bandet har lidt af skrivekrampe og har forsøgt at genopfinde sig selv ved at indspille hyldester og gamle favoritter.

Dekonstruktionen af Brian Wilson’s ’Surf City’ med titlen ’Kill Surf City’, kan med freudianske briller ses som det rituelle faderdrab, mens live-versionen af Can’s ’Mushroom Head’, måske er et symbol på de foregående års excesser. Det Suicide-inspirerede take af Bo Diddley’s ’Who Do You Love’ rækker langt ud over, hvad det nummer ellers har været udsat for af famlende fortolkninger. Sidst er egen kompositionen ’Bo Diddley Is Jesus’ en trodsig, aggressiv kærlighedserklæring.

Flere af disse numre er at finde på lp’en ’Barbed Wire Kisses (B-Sides and More)’, der kom i 1988. Hvis den ikke er til at opdrive, så prøv bokssættet ’The Power of Negative Thinking: B-Sides & Rarities’ fra 2008.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Barbed Wire Kisses er remasteret og genudgivet på cd med flere sange end lp udgaven...

HHS sagde ...

Tusind tak. Den genudgivelse er gået min næse forbi.