Blogger Widget

onsdag den 9. juni 2010

Lange skygger

Shadows’ har skotske Teenage Fanclub kaldt sit nye album. Det første i fem år. Og skyggerne har lagt sig tungt over de danske anmeldelser. Adskillige kritikere kan ikke løsrive sig fra, hvordan bandet lød for 15-20 år siden. Det er måske o.k., hvis de, så også gad at forholde sig til, hvor The Fannies befinder sig i dag. Trods det, at bandet aldrig har været kendt for at slå store kolbøtter eller lave dristige kovendinger, så kan man dog spore en udvikling, henimod et mere modent orkester, der har taget deres tørn i med- og modbør, i krig og kærlighed, og hvad den slags ellers hedder. Samtidig har kvartetten i dets eget tempo formået at forny det musikalske udtryk, uden at tabe retningen og jagten på den perfekte popsang.

Teenage Fanclub har aldrig lagt skjul på, hvad de er inspireret af. Enten ved at spille covers eller medvirke på plader og ved koncerter med idolerne. Én af de kunstnere gruppen har optrådt sammen med er Alex Chilton. I morgen aften hylder de ham ved en koncert i Glasgow. Det sker med en line-up, der også indbefatter BMX Bandits, The Pearlfishers, V-twin, Stevie Jackson, Francis Macdonald og Milk.

Til slut et link til en akustisk radiosession, som Teenage Fanclub indspillede i 1995. Hør bl.a. ’Mellow Doubt’, ’Have You Ever Seen The Rain’, ’Sparky's Dream’ og ’Star Sign’.

Ingen kommentarer: