Blogger Widget

fredag den 19. marts 2010

Chilton. Dagen derpå.

” - Et chok med Chilton må man sige. J.
- Ja for pokker. Blev helt underlig tilpas, da jeg så det i morges. Og det kværner stadig rundt i hovedet på mig, selvom jeg er på arbejde. HH”
Som denne sms-korrespondance fra i går formiddag ved ni-tiden, mere end antyder, har Alex Chilton’s alt for tidlige bortgang, berørt undertegnede dybt. Derfor var det også en umådelig flot gestus til Chilton, da Rune Hedman fra 1234 i går aftes, som sidste nummer ved ’Verden ifølge Nikolaj Nørlund’, tonede frem og gav en indfølt version af ’Thirteen’.

Andetsteds i verden er de ved at gøre klar til at hylde Alex Chilton ved en såkaldt all-star tribute. Big Star skulle i morgen, lørdag, have spillet ved SXSW i Austin. Da det ulykkeligvis ikke kan give sig, har en række musikere, der indtil videre omfatter X’s John Doe, R.E.M.’s Mike Mills, M. Ward, The dB’s Chris Stamey, Chuck Prophet og Chilton’s samarbejdspartnere gennem mange år i New Orleans, Doug Garrison og René Coman, i stedet valgt at stille op. Arrangørerne forventer listen bliver længere.

Chilton’s død nåede i går endog til Repræsentanternes Hus.

Ingen kommentarer: