Blogger Widget

lørdag den 20. juni 2009

The Dexateens: Singlewide

Sådan havde The Rolling Stones lydt, hvis det havde været fra Alabama, er et af mange skudsmål, som The Dexateens har fået. Andre har kaldt det for en smadret udgave af Uncle Tupelo, klassisk sydstatsrock har også været nævnt. Uomtvisteligt er det, at bandet siden debuten i 1994, har skruet ned for forstærkeren, og det i så høj grad at det nye album, ’Singlewide’, nærmest kan karakteriseres, som laid back countryrock. Og så ikke alligevel. Alex Chilton og Big Star omkring ’Sister Lovers’ har også spædet til.

Hvad mere er, så skriver gruppen nogle fortræffelige og til tider burleske tekster. Slutnummeret ’Can You Whoop It’, hvor David Berman fra Silver Jews, der ellers havde trukket sig tilbage fra musik for at lave en tegneserie, har en mindre rolle, begynder således med den groteske linie “I like Ronnie Dio, and I like Vaseline”.

Hvis du opfatter ovenstående, som en uforbeholden anbefaling, har du læst rigtig. Pladen er i øvrigt produceret af Mark Nevers fra Lambchop, der før har prøvet det samme for Bonnie ‘Prince’ Billy, Calexico og Silver Jews.

Til slut de obligatoriske link. Hør og se videoen til åbnings-sangen ’Down Low’. Se en trailer til en film om The Dexateens. Download, det tidligere og mere rockende album, ’Lost And Found’, gratis, bandet ser dog helst at der bliver lagt en smule mønt.

Ingen kommentarer: