Blogger Widget

torsdag den 5. juli 2007

Planen

Det står ned i stænger. For den ene halvdel af denne blogs forfattere venter Roskilde Festivalen forude, med alt hvad det er ensbetydende med. Først og fremmest musikken, men også tiltag, som en trendforsker her til morgen i P1, mente var med til at degradere den såkaldte Roskilde ånd. Det være sig, et købedygtigt publikum, der vil have god og dyr mad, og som samtidig kan gnubbe sig op ad den mudrede pøbel, for at opnå en slags credibility , der åbenbart er i høj kurs. Dem om det.

Hvad angår det centrale, musikken, så begynder festivalen, hvis altså planen holder, for undertegnede med dansk punk. Kl. 17.30 spiller City-X på Odeon. To timer senere står LCD Soundsystem på samme scene. Derefter er det uvist om turen går hjem eller til Skammens Vogn kl. 21 på Spoken Word. Det kunne også blive til en times tid med Speaker Bite Me på Odeon, hvorefter aftenen kunne slutte med etiopiske Mahmoud Ahmed på Cosmopol.

Fredag, ak ja fredag. Det bliver den lange dag og nat. Mange vil nok også mene, at den skitse der er lagt for dagen er ret så bagstræverisk. Kl. 12 spiller The Psyke Project på Odeon, det bliver nok bare til et hurtigt øjekast, før det med ekspresfart går mod Pavilion, hvor skotske Camera Obscura optager scenen fra kl. 13.00. Derpå er der nok mulighed for at høre det sidste af svenske Manda Diao, der spiller på Odeon kl. 14.00. Tiden er så til tre timers helle med indlagt spisepause og formålsløs stolpreren rundt. Kl. 18.00 går det endnu engang løs på Odeon med Roky Erickson & The Explosives, der efter mange år på psykofarmaka og en moderbinding af en anden verden, ifølge bulletinerne kommer i topform. Ovenpå Ericksons forhåbentlige ypperlige koncert, er der en del timer at slå ihjel. Måske driver jeg forbi Beastie Boys og Queens Of The Stongeage på Orange eller det kunne også blive til Dizzie Rascal på Cosmopol. En ting er sikkert kl. 1.00, natten mellem fredag og lørdag, indfinder jeg mig på Cosmopol, hvor resten af fredagensprogram bliver reggae og dub i selskab med Lee ‘Scratch’ Perry, Adrian Sherwood og fabelagtige The Congos.

Lørdag begynder først kl. 14.30. I forstudiet af spilleplanen var Buffalo Tom på Arena kl. 13, godt nok understreget, men populært sagt, skal man jo mærke efter i egen krop. Derfor er det først med The National på Odeon kl. 14.30, at dagen begynder. Derpå venter Holly Golightly kl. 19.15 på Astoria og The Who på Orange kl. 21.30.

Søndag tegner til, at blive rolig og fornøjelig. Kl. 14.00 spiller Rhonda Harris, hvis vinterturné jeg ikke fik set, dets Townes Van Zandt show på Odeon. En time senere kommer der Niels Skousen, Peter Laugesen og T.S Høeg på Spoken Word. Hvorefter Wilco formentlig spiller det grønne telt op kl. 16.00. Årets festivalafslutning bliver kl. 18.30 på Astoria med den engelske folk/electronica gruppe Tunng.

Lover hermed at vende tilbage efter Roskilde for at fortælle om planen holdt vand.

Ingen kommentarer: