Blogger Widget

fredag den 15. juni 2007

Rolf Gjesdal i Mod Strømmen

29. december 2006 trak det norske countryrockorkester Tumbleweed stikket ud. Det skete med et rabalder af en koncert i Folken i hjembyen Stavanger. Før var gået 11 år med fire selvfinansierede indspilninger, ep’erne ’Fivehighhorses’ (1998), ’Neo Cosmic Breakdown Deluxe’ (1999), samt albummene ’Another Kind Of Happiness (2000) og ’Once More With Feeling’ (2003). Just omtalte opnåede den hæder, at blive nomineret til Spelleman-prisen, den norske pendant til en Grammy, for bedste rootsudgivelse i 2004. Mens vi er ved meritterne varmede bandet også op for Son Volt og 16 Horsepower.

Nu er der med garanti, nogle der vil spørge, hvorfor bandet gik i opløsning? Det kan Rolf Gjesdal, der besøger Mod Strømmen (98.9 FM / 98.8 Hybrid) torsdag d. 21. juni, kl. 18.00, ifølge Stavanger Aftenblad 29. december 2006, ikke give svar på. Gjesdal sagde bl.a., at Tumbleweed efterhånden havde nærmet sig ”den litt lurvete Stones-blandingen av country, blues og rock'n roll. Vi har aldri vært bedre. Egentlig er det ganske idiotisk av oss å spille avskjedskonsert".
Hvad grunden så end var, det kan vi måske få svar på, så bor og arbejder Rolf Gjesdal i dag i København. Her har han gang i et nyt projekt, der på skitseplan er døbt Juno Green. Samtidig spiller Gjesdal guitar i og har produceret debut-ep’en med danske Silver City, der kommer 29. juni. På rygteplan er der ligeledes forlydender om, at han skal sidde bag pulten, når bluegrass/folk duoen Nuance At Noon begynder indspilningerne til dets debut. Ellers kan man opleve Rolf Gjesdal på byens singer/songwriter scener, og ja i Mod Strømmen, torsdag 21. juni, kl. 18.00-20.00. Stil ind.

Ingen kommentarer: