Blogger Widget

onsdag den 6. juni 2007

Lady Day & John Coltrane

Andensidste dag med namedropping. Sammen med The Kinks har vi mødt filmstjerner. R.E.M. præsenterede et bredere navneudvalg. Kris Kristofferson sang om countrylegender. Woody Guthrie serverede en kold douche til den politiske elite ved afslutningen af Anden Verdenskrig. Arthur Conley fejrede soulmusikken. I dag en honnør for et par jazzavantgardister.

"Ever feel kinda of down and out and don't know just what to do?
Livin' all of days in darkness, let the sun shine through
Ever fell that somehow, somewhere you lost your way?
And if you don't get help you won't make it through the day
You could call on Lady Day!
You could call on John Coltrane!
They'll wash your troubles, your troubles away

Plastic people with plastic minds on their way to plastic homes
There's no beginning, there ain't no ending
just on and on and on and on and...
It's all because we're so afraid to say that we're alone until our hero rides in, rides in on his saxophone
You could call on Lady Day!
You could call on John Coltrane!
They'll wash your troubles, your troubles away"

© Gil Scott-Heron

’Lady Day & John Coltrane’ er fra Scott-Heron´s album ’Pieces of a Man’ fra 1971. Coltrane er et af de navne, der bliver nævnt i megen populærkultur. For et par uger siden, havde Mod Strømmen besøg af J.K.A & The Band, hvor vi spillede deres nummer ’Dylan Meets Cassius Clay (Meanwhile Another Time And Place Monk And Coltrane Dance In The Alley). Hele fire navne. Et andet af de nyere danske band indierockerne 1234, har også fundet inspiration i John Coltrane. Lyt til 'Coltrane' på deres MySpace-profil.

Den amerikanske punkmentor Mike Watt, kendt fra The Minutemen og for nuværende bassist i gendannede The Stooges, åbner hver uge hans internetradioprogram The Watt From Pedro Show med et John Coltrane nummer. Mens vi er ved Mike Watt, er der selvfølgelig også mulighed for at spille The Minutemen’s ’Political Song For Michael Jackson To Sing’.Omtalen af Michael Jackson er også en kærkommen lejlighed, til at vise en del af værkinstallationen ’The Michael Jackson Projekt’ (2004) af Edgar Arceneaux og Rodney McMillian, der er med på udstillingen ’Uncertain States Of America - American Art in the 3rd Millennium’, der kan ses på Herning Kunstmuseum frem til d. 30. juni 2007

Stil din radio ind på 98.8 FM eller 98.9 Hybrid i morgen kl. 18.00

Ingen kommentarer: